Conturile tale curente deschise la BCR Chișinău, inclusiv cele cu card atașat și soldurile aferente, vor fi preluate de Victoriabank, astfel încât toate operațiunile aferente serviciilor de care beneficiezi să se deruleze prin conturile tale noi. Conturile în RUB si UAH nu vor fi migrate de la BCR Chișinău la Victoriabank.
Vei avea în continuare acces la istoricul conturilor și vei putea solicita extrase de cont cu tranzacțiile efectuate anterior trecerii la Victoriabank la orice unitate Victoriabank.
Noul cont curent este oferit gratuit, fără taxe de deschidere și/sau administrare, bucurându-te de aceleași beneficii ca și clienții Victoriabank și să ai acces la o diversitate mare de produse și servicii bancare.
În prezent, Victoriabank nu oferă dobândă pentru disponibilitățile din contul curent, dar poți oricând accesa unul dintre produsele de economisire aflate în ofertă, cum ar fi contul de economii Flexibil Plus.
De asemenea, ai opțiunea de a ordona operațiuni în și din conturile tale preluate de Victoriabank. Operațiunile, precum și închiderea contului curent vor fi la costuri standard, conform listei complete de tarife și comisioane pe care o poți accesa pe site-ul băncii sau o poți afla în orice unitate Victoriabank.
Orice plăți datorate și neachitate vor fi preluate de Victoriabank, iar în cazul unei încasări, disponibilul din contul curent va fi suma încasată, diminuată cu valoarea datoriei scadente neacoperite.
Începând cu martie 2025, poți accesa gratuit extrasele aferente conturilor curente utilizând următoarele canale: VB24 Mobile & VB24 Web și în cadrul unităților Victoriabank, conform tarifelor de pe site-ul băncii.
Mai multe detalii pe site victoriabank.md.
Începând cu 1 ianuarie 2025, depozitele persoanelor fizice sunt garantate până la nivelul de acoperire în mărime de 200,000.00 lei moldovenești per deponent per bancă. Îți aducem la cunoștință că dacă ești client și la Victoriabank, în cazul deținerii depozitelor în ambele bănci, iți vor fi aplicabile prevederile art.32 (alin.6-9) al Legii nr. 160 din 22.06.2023 cu privire la garantarea depozitelor în bănci.
*Legea nr. 160 din 22.06.2023 cu privire la garantarea depozitelor în bănci. Art.32: ... (6) În cazul fuziunii instituţiilor membre, depoziteLegea nr. 160 din 22.06.2023 cu privire la garantarea depozitelor în bănci. Art.32 (6) În cazul fuziunii instituţiilor membre, depozitele deponentului care a deţinut depozite în ambele instituţii membre sunt garantate separat (acoperire dublă), timp de 3 luni de la finalizarea procesului de fuziune. Procesul de fuziune se consideră finalizat la data înregistrării fuziunii la autoritatea care a efectuat înregistrarea de stat a persoanei juridice absorbante sau care urmează să înregistreze noua persoană juridică.
(7) Instituţiile membre participante la fuziune conform alin.(6) vor notifica deponenţii cu privire la aceasta cu cel puţin 30 de zile înainte de finalizarea fuziunii. Termenul de notificare poate fi redus cu permisiunea Băncii Naţionale, emisă la cererea acestor instituţii membre, din motive de secret comercial sau de stabilitate financiară.
(8) După finalizarea fuziunii, instituţia membră înfiinţată ca urmare a fuziunii va notifica deponenţii săi despre data expirării perioadei de acoperire dublă, conform alin.(7). Instituţia membră înfiinţată ca urmare a fuziunii urmează să notifice despre aceasta FGDSB în termen de 5 zile de la finalizarea procesului de fuziune.
(9) Deponenţii care beneficiază de acoperirea dublă prevăzută la alin.(6) au dreptul să retragă, în decursul perioadei de 3 luni, suma depozitului care depăşeşte nivelul de acoperire corespunzător, inclusiv dobânda acumulată, sau să transfere respectivele mijloace financiare la o altă instituţie membră, fără a suporta vreo penalitate.