31 July 2024
Siguranța și rapiditatea plăților, acum la un alt nivel! Cumpără, scanează și plătește cu MIA

Ai auzit de plățile instant prin cod QR sau deep link, dar încă nu le-ai încercat? E timpul să descoperi cât de ușor și rapid poți face plăți și transferuri! Tot ce ai nevoie este aplicația VB24 Mobile și o simplă scanare de QR sau accesare a unui link de plată.

Suntem încântați să anunțăm lansarea a două funcționalități noi în cadrul MIA Plăți Instant, dezvoltate împreună cu BNM: „Plăți prin QR” și „Plăți în bază de link”. Fie că vrei să achiți un bun sau un serviciu la un comerciant sau să transferi/primești bani de la o rudă ori un prieten, aceste opțiuni sunt o modalitate simplă, rapidă și sigură de a efectua și recepționa plăți doar în baza unui cod QR sau prin accesarea unui link de plată.

Generează QR sau deep link

Serviciul „Generează QR/deep link” le permite utilizatorilor persoane fizice să creeze solicitări de plată prin intermediul unui cod QR sau al unui deep link. QR-ul poate fi partajat direct de pe ecranul telefonului mobil sau prin expedierea link-ului prin orice mijloc de mesagerie – Facebook/Instagram/Telegram/Viber etc.

Poți genera un cod QR/deep link pentru o achitare unică sau multiplă. De asemenea, ai opțiunea de a crea un cod QR/deep link fără a specifica suma, existând posibilitatea ca aceasta să fie introdusă de către plătitor.


Plătește prin QR sau deep link

Funcționalitatea „Plătește prin QR” le permite utilizatorilor să scaneze un cod QR generat de beneficiar accesând camera telefonului sau direct în aplicația de mobile banking și să efectueze o plată instant. Sunt doua tipuri de plăți prin QR: una în care toate datele plății sunt deja completate (inclusiv suma tranzacției), fiind necesar doar să confirmi tranzacția și una în care trebuie să introduci suma și apoi să confirmi plata.

Funcționalitatea „Plătește prin deep link” presupune accesarea link-ului primit prin mesagerie sau email și direcționarea plătitorului către o pagina securizată, unde va accesa aplicația de mobile banking dorită și va efectua plata.

Aceste metode de acceptare/efectuare a plăților sunt extrem de comode, oferind clienților posibilitatea de a transfera bani utilizând doar telefonul mobil. Lansarea noilor funcționalităților în cadrul MIA Plăți Instant subliniază angajamentul Victoriabank de a aduce soluții digitale inovatoare și eficiente la îndemâna clienților.

Plățile instant creează premisele dezvoltării unui nou ecosistem de plăți din Moldova, care cuprinde soluții moderne si securizate de plată fără numerar. Transferurile de bani P2P (între persoane fizice), cele P2B (între persoane fizice și juridice), dar și cele Me2Me (între conturile proprii de la diferite instituții financiare) nu mai durează ore sau zile, ci secunde, tot timpul anului!

În data de 8 iulie, Victoriabank a pus la dispoziția clienților funcționalitatea „Transfer Me2Me”. Serviciul le permite tuturor clienților băncii, persoane fizice, să facă transferuri instant gratuite între conturile proprii de la diferite instituții financiare din Moldova, direct din VB24 Mobile.

Profită de toate funcționalitățile existente în cadrul MIA Plăți Instant și efectuează tranzacții oricând și de oriunde te-ai afla, prin VB24 Mobile.