30 Января 2024
Victoriabank își pune angajații pe primul loc prin programul „Sunt bine cu mine"

Angajații reprezintă nu doar o forță de muncă, ci o comunitate dedicată, implicată și motivată să contribuie la creșterea unei companii. Victoriabank, o instituție bancară cu tradiție îndelungată în sprijinirea angajaților, aduce în prim plan un proiect inovator pentru a-și consolida angajamentul față de starea de bine a echipei. După succesul înregistrat de programele de dezvoltare anterioare, banca a decis să lanseze inițiativa „Sunt bine cu mine", care evidențiază convingerea că investiția în resursele umane și în dezvoltarea personală este cheia succesului pe termen lung.

Într-o lume profesională în continuă schimbare și cu presiuni tot mai mari, sănătatea mintală și echilibrul emoțional devin din ce în ce mai cruciale pentru performanță și satisfacție. „Sunt bine cu mine" vine în întâmpinarea acestor provocări, oferind nu doar resurse și suport, ci și o cultură organizațională care promovează sănătatea și bunăstarea în fiecare aspect al vieții angajaților.

Programul intern se desfășoară în colaborare cu echipa Coaliţiei Naționale „Viața fără Violență”. Acesta include mai multe componente menite să sprijine și să îmbunătățească starea de bine a angajaților:

  • Evenimente online și offline - specialiști din țară și din România vor aborda subiecte precum „Creșterea încrederii de sine", „Igiena mintală", „Prevenirea epuizării emoționale" etc.
  • Club de discuții cu psihologul -  crearea unui spațiu pentru discuții despre „Cum să creezi și să menții relații sănătoase cu oamenii din jur", unde psihologul va oferi sfaturi și ghidare.
  • Sesiuni individuale de terapie – angajații vor avea posibilitatea să participe la sesiuni individuale cu un terapeut pentru a aborda aspecte personale și profesionale într-un mediu confidențial.

Valentina Sohoțchi, directoarea de Resurse Umane, Victoriabank, afirmă: 

Pentru mine personal este extrem de important ca fiecare membru al echipei Victoriabank să se simtă încurajat și susținut atât acasă, cât și la locul de muncă. Așteptăm cu nerăbdare să creăm împreună o cultură a stării de bine, care să ne ajute să atingem și să depășim obiectivele personale și profesionale.”


Veronica Teleuca, directoarea executivă a Coaliţiei Naționale „Viața fără Violență”, adaugă:

Ne bucurăm să lansăm acest parteneriat între Victoriabank și Coaliția Națională Viață fără Violență”, pentru că este atât de important atunci când mediul corporativ, și în special băncile comerciale, susțin organizațiile societății civile. Avem sprijinul Victoriabank și ne dorim prin acest parteneriat să aducem experiența și expertiza noastră pentru toți angajații Victoriabank, întrucât starea de bine este crucială, și să investim în dezvoltare, securitate și într-o viață mai bună.”


Victoriabank a confirmat în repetate rânduri faptul că fiecare angajat reprezintă o prioritate și are tot suportul necesar pentru oportunitățile de dezvoltare personală și profesională. Banca se bucură să ofere resurse și suport pentru o viață echilibrată și împlinită pentru #OameniiDeLaVictoriabank.

Privește video pe YouTube.


Despre Victoriabank

Victoriabank este o bancă solidă, aflată în top trei instituții financiar-bancare din Republica Moldova, și parte a celui mai mare grup financiar din România, Banca Transilvania. În prezent, rețeaua Victoriabank include 70 de unități aflate în localități din toată țara. Bancare are peste 300 000 clienți activi.

Numărul angajaților este de aproximativ 1500 persoane, cu o medie de vârstă de 36 de ani. Printre aceștia se numără și astăzi persoane angajate încă în primii ani de la fondare.

Banca investește în crearea unui mediu prietenos de lucru, oferirea oportunităților de dezvoltare pentru fiecare angajat și pachet social și salarial atractiv. Aceste eforturi nu trec neobservate, Victoriabank fiind desemnată doi ani consecutiv top angajator din Moldova.

 

Despre Coaliţia Națională „Viața fără Violență”

Este o rețea națională compusă din 27 de organizații non-guvernamentale și instituții publice care are misiunea de a promova drepturile femeilor și copiilor, victime ale violenței în familie.

Obiectivele principale ale Coaliției sunt susținerea și oferirea serviciilor la nivel de comunitate, inclusiv a  programelor de reabilitare și susținerea inițiativelor de educare a publicului în domeniul violenței.

Printre valorile după care se conduce în activitate grupul de ONG-uri se numără integritatea, feminismul, solidaritatea, respectul și colaborarea.