Banca Transilvania oferă stagii de practică pentru copiii/studenții angajaților Victoriabank
Banca Transilvania oferă stagii de practică pentru copiii/studenții angajaților Victoribank, care vor avea ocazia să învețe banking – teorie şi practică – de la echipa Băncii Transilvania, în cadrul sucursalelor, agențiior sau Sediului Central Banca Transilvania.
Este o oportunitate pentru studenții și masteranzii care urmează profilul economic, IT, marketing și nu numai.
Universitatea „Babeș-Bolyai” / Specializarea Media Digitală / Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării
În iarna anului 2019, am participat la primul meu stagiu de practică, în cadrul Băncii Transilvania - Internship BT Journey. Mi-a plăcut foarte mult să fac cunoștință din interior cu cea mai mare bancă din România și din Sud-Vestul Europei.
După o săptămână de prezentări ale angajaților din diferite departamente și sucursale ale băncii, am fost repartizată în direcția Dezvoltare și Management Proiecte Retail. Aici am făcut cunoștință cu Anca Daianu și Mădălina Rogobete, care au avut grijă de noi și ne-au ghidat în cele două săptămâni de practică. Am cunoscut cu ce se ocupă, în principal, fiecare angajat din departament.
Am fost inspirată de complexitatea și de lipsa totală de monotonie din cadrul acestei direcții. Fiecare zi la BT a fost captivantă deoarece în fiecare zi apare o sarcină sau o problemă nouă, care necesită găsirea, planificarea și implemetarea unor soluții. Cu siguranță, în acest sens, este de un mare ajutor deschiderea tuturor spre a-și ajuta colegii la nevoie.
"Am avut parte de o experiență plăcută, în urma căreia am dobândit cunoștințe noi și am descoperit aptitudini pe care nici nu credeam că le posed, am întâlnit oameni demni de admiraţie, de la care am învățat multe Ca și puncte tari ale stagiului de practică pot să menționez mediul deschis și prietenos, flexibilitatea şi experiența vastă a echipei BT, fapt ce a sporit șansele mele de a dobândi cunoștințe și aptitudini noi.
Am aflat foarte multe despre: cardurile de debit și cele de credit (în special Star Card), ATM-uri și Recyclere, analize de date de card BT, despre risc carduri și multe altele. Chiar am asistat la o ședință inedită în care Anca a venit cu idei de implementare a noului produs. M-a surprins plăcut faptul că fiecare angajat poate să vină cu o idee și să o implementeze, cu acordul șefilor, bineînțeles. În cadrul acestui internship am aflat multe lucruri noi, precum faptul că există carduri nenominale, cu numărul mașinii, pentru companiile de transport rutier sau că este posibil să rambursezi TVA pentru o parte din plățile efectuate în străinătate cu carduri business, datorită parteneriatului cu Taxback Inernațional.
Grație experienței dobândite la acest internship, am înțeles că aș vrea să fac și eu parte din echipa BT. Cu siguranța toate cunoștințele obținute aici vor fi utile pentru mine indiferent de domeniul ales de lucru.
Sunt recunoscătoare organizatorilor pentru aceasta posibilitate excepționala. Mi-ași dori foarte mult să am ocazia să revin".
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Specialitatea Bănci și Piețe Financiare
,,În perioada 02.12.2019 – 20.12.2019 am beneficiat de oportunitatea de a face un stagiu de practică în cadrul celei mai mari bănci din România, Banca Transilvania, sucursala Iași.
Participând la acest stagiu de practică beneficiem de un șir de avantaje: interacțiunea cu profesioniști în domeniu, posibilitatea de a participa la traning-uri și sesiuni de formare teoretică și practică, lucrul în cadrul unor echipe competitive, precum și orientarea spre rezultate.
În această perioadă în care am efectuat stagiul de practică am avut ocazia să observ cum unele informații acumulate în anii de studiu din facultate, se aplică concret în practică. Totodată, am observat cât de mult contează ca mediul în care angajații muncesc, să fie unul prielnic, primitor și armonios. Faptul că majoritatea personalului BT este tânăr m-a făcut să mă simt mai confortabil, adaptându-mă mult mai ușor mediului de lucru.
Această experiență m-a ajutat să cunosc noi persoane și totodată să îmi dezvolt capacitatea de comunicare cu personalul unei firme și să mă adaptez unui grup de muncă organizat. Stagiul de practică m-a ajutat în acumularea de noi cunoștințe legate de domeniul bancar, la familiarizarea cu mediul de afaceri și observarea tehnicilor și instrumentelor de promovare și de atragere a clienților. Tot aici am avut posibilitatea să îmi dezvolt capacitatea organizatorică, deoarece într-o unitate bancară volumul de lucru este foarte consistent, iar activitățile trebuie să fie bine organizate.
Prin urmare stagiul de practică desfășurat la Banca Transilvania a fost benefic pentru dezvoltarea mea personală și profesională.
Din punct de vedere profesional: am observat și analizat modul de desfășurare a activităților din mediul economic, mi-am dezvoltat abilități de organizare și analiză. Pe de altă parte din punct de vedere personal mi-am dezvoltat capacitățile de comunicare, de adaptare unui grup, încrederea în sine. Am apreciat foarte mult receptivitatea unității de a accepta studenți pentru stagii de practică și ușurința cu care colectivul băncii coordonează aceste stagii. Țin să specific că am fost întâmpinată cu entuziasm de angajații băncii care m-au trătat ca pe o persoană responsabilă, ca pe un viitor coleg și că au fost încântați să-mi răspundă la întrebări și să îmi dea anumite sarcini pentru a mă iniția în tainele activității bancare.”